Blessing Way

Een baby shower. De kans is groot dat je erover gehoord hebt, er ééntje bijgewoond hebt of dat er ééntje voor je georganiseerd is.

 

Daarnaast bestaat er is ook een prachtige pré-geboorte traditie die de gang van de vrouw naar het moederschap viert.; een Blessing Way. Dit overgangsritueel van vrouw naar moeder heeft haar oorsprong in een oude Indiaanse Navajo ceremonie.

 

In tegenstelling tot een traditionele baby shower, waar geschenken voor de baby worden gekocht, draait het bij een Blessing Way om het ondersteunen en verrijken van de aanstaande moeder en het vieren van het moederschap.

 

Een vrouw die omringd wordt door liefde en aandacht, heeft meer liefde en aandacht te geven. En er gaat niets boven een cirkel van liefhebbende vrouwen om dat te laten stromen!

 

Wat gebeurt er bij een Blessing Way?

Bij een Blessing Way komen de dierbare vrouwen rondom de aanstaande moeder samen. Het is aan de toekomstige moeder, en/of aan degene die het voor haar organiseert, om te kijken wie ze daar allemaal bij aanwezig wil hebben; vriendinnen, haar moeder, (schoon)zussen, tantes, mentoren….. Kortom, vrouwen die ze respecteert, vertrouwt, bij wie ze zich prettig voelt en van wie ze hun mening waardeert.

 

Elke vrouw deelt vanuit haar eigen vrouw-zijn en ervaring.

Het horen van elkaars (geboorte)verhalen, angsten, dromen, visies en wijze raad rondom de bevalling, het moederschap en de liefdesrelatie is verrassend, hartverwarmend, helend, soms ook spannend en vooral verbindend.

Je hoeft zeker geen moeder te zijn om deel te uit te maken van deze vrouwencirkel. Elke vrouw heeft haar unieke bijdrage te geven en we zijn allemaal iemands dochter.

 

Een Blessing Way is een mooie, unieke manier om de aanstaande moeder te eren, tijd met haar door te brengen en om haar en elkaar vertrouwen en kracht te geven.

 

Het is een ode aan moeder de vrouw, onze eigen moeder en de moeder in onszelf.

 

Praktisch:

De Blessing Way duurt 2.5 tot 4 uur, afhankelijk van het aantal vrouwen die aanwezig zijn.

 

De Blessing Way vindt plaats in het huis van de aanstaande moeder, van degene die het organiseert of in een gehuurde ruimte.

 

De Blessing Way bestaat grofweg uit 3 delen:

  • Ontmoeten en Verbinden

  • Wijze vrouwen cirkel

  • Zegeningen ontvangen en geven

Om mee te brengen:

  • Een bloem

  • Een steen/kraal

  • Pot luck lekkers bij voor bij de koffie/lunch/ snacks voor in de middag – afhankelijk van het daggedeelte.  Een pot luck is lekker, verrassend en past prachtig bij het thema van delen.

 

Meer moederkoestering?

Belly Paint 

Belly Mask 

Een Blessing Way is een helend en liefdevol samenzijn rondom de aanstaande moeder in een tijd waarin we onze moeders meer dan ooit mogen koesteren!

 

Nieuwsgierig geworden naar hoe wij vrouwen elkaar kunnen ondersteunen in het wonder van het leven (door)geven? Stuur me een berichtje voor meer informatie en/of met vragen die je hebt.

 

Prijzen:

Prijzen inclusief aanstaande moeder en btw (exclusief reiskosten vanaf 15 km buiten Amsterdam):

4 vrouwen               € 200,-

5 vrouwen               € 250,-

6 tot 7 vrouwen      € 300,-

8 tot 9 vrouwen      € 350,-

9 tot 10 vrouwen    € 400,-

11 tot 12 vrouwen  € 450,-

Een baby shower maar dan anders!

WHAT PEOPLE SAY

Femke

Liefdevol, ontspannen en met humor  zijn mijn vriendinnen en ik mee genomen op een reis in onszelf en met elkaar. 

Heel bijzonder!

Marja

Mooi om eraan herinnerd te worden hoe speciaal het is om als vrouw leven door te kunnen geven en hoe verbonden we daar in zijn.

Nicole

Heel bijzonder om zulke open gesprekken te hebben, terwijl we elkaar niet allemaal kenden van tevoren.

Verbindend!

Rosalie

Wat een cadeautje om samen zo een bijzonder moment voor F. te mogen delen. En wat een fijne bedding. 

Valerie

Zo dankbaar voor deze dag!

Voelde me helemaal in het zonnetje gezet. Meer dan gezegend!

Emy

We gleden zo makkelijk de diepte in zonder dat meteen door te hebben. Was zeker een speciale ervaring.