Over mij

Al zolang ik mezelf bewust ben, ben ik enorm geïntrigeerd in ‘het leven’ en ‘mens zijn’. “Leven, hoe doe je dat?” “Mens zijn, wat is dat?” Ik ging op expeditie. Telkens mezelf als testcase nemende en in contact met mensen, want in ontmoetingen en in verbinding ligt voor mij het plezier, de wijsheid en de ontdekking.

Enkele jaren zwierf ik de wereld over. Ik bracht tijd in m’n eentje door; afgezonderd, in de natuur. Hierdoor leerde ik de taal van de natuur en de elementen beter te verstaan.

Daarnaast zocht ik juist mensen op. Ik onderwierp mezelf aan onderzoek door in ashrams verschillende workshops en levensstijlen te ervaren. In de Osho ashram in Puna dompelde ik me onder in bio energetica en lichaamswerk. Dit werd een periode van grote innerlijke schoonmaak.

Ik volgde verschillende vipassana meditaties. Daar zag ik dat emotionele staten van zijn, die ik eerst aan mensen en situaties toekende, ook bij me opkwamen terwijl er niks buiten mij de impuls gaf.

Na vele omzwervingen in landen, communities en leefgemeenschappen kwam, terug in Nederland, een centrum voor persoonlijke groei en ontwikkeling op mijn pad. Daar heb ik leren voelen, leren staan in grote emoties, ervaren op een dieper niveau wat (groeps)therapie, coaching en liefdevolle begeleiding voor je kan betekenen, hoe dit te geven en hoe essentieel het is to hold space voor iemand of een groep als het gaat om heling en verwerking.

Mijn pad loopt door verschillende culturen, therapieën, tradities, zienswijze, stromingen en aanpakken. Allemaal even bijzonder en waardevol. Deze diversiteit zie ik terug in Psychodynamica; het integreren van verschillende therapievormen in een sessie; datgene aanwenden wat het beste past op elk moment.

De Academie voor Psychodynamica heeft me vele tools gegeven om vanuit verschillende technieken mensen te begeleiden met veel verschillende vragen op hun levenspad.

Persoonlijke ontwikkeling zie ik als een pad dat gelopen wil worden. Met telkens weer nieuwe uitzichten, bergen, meren, temperaturen en wonderlijke plekken om te ontdekken. Soms moet je door donkere wouden, prikkerbossen, moerassen of dorre woestijnen heen om bij de mooiste oases te komen. En soms blijkt de meest angstaanjagende afgrond, de mooiste vergezichten op te leveren en het gevoel echt te leven. Als ervaringsdeskundige gids en onderlegde therapeut reis ik graag met je mee op je pad. En als het spannend wordt, houd ik graag de ruimte voor je zodat je kunt leren wat er te leren valt en weer rustig, vol vertrouwen, focus en plezier verder kunt gaan.

Het leven wordt dan een mysterie dat geleefd wil worden, ipv een probleem dat opgelost dient te worden.

 

Ik ben opgeleid in: EMDR (traumaverwerking), rouwverwerking, burn out & depressie,

systemisch werken - (familie)opstellingen, hypno- en regressietherapie, innerlijk kind werk,

bio-energetica (lichaamswerk), RET, delenwerk, coachingtechnieken, NLP en psychosomatiek.

Mensch - Therapie & Coaching

Hanneke Schots

Barndesteeg 8c

1012 BV Amsterdam

@: info@mensch-therapie.nl

m: 06 29 03 29 29

PORTRAIT_03C1W DSC2924-2.jpg